Składniki na:
- ok 300g kiszonej kapusty
- 1 duża marchew
- pół jabłka
- 1 mała cebula lub pół dużej
- 2 łyżeczki cukru (małej łyżeczki)
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek (duże łyżki)
- sól, pieprz do smaku
Kapustę wycisnąć z soku (najlepiej sitkiem lub durszlakiem) i pokroić na drobne kawałki. Pół jabłka obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Marchewkę traktujemy podobnie.
Cebulę siekamy w piórka. Wszystko wsypujemy do miski i mieszamy.Dodajemy sól i pieprz wg smaku. Jak puszczą soki (ok 10 min) dodajemy oliwę i mieszamy by równomiernie się rozprowadziła.
Po 15 minutach surówka gotowa do spożycia.
Cebulę siekamy w piórka. Wszystko wsypujemy do miski i mieszamy.Dodajemy sól i pieprz wg smaku. Jak puszczą soki (ok 10 min) dodajemy oliwę i mieszamy by równomiernie się rozprowadziła.
Po 15 minutach surówka gotowa do spożycia.