Składniki na:
- 1 nieduża kapusta pekińska
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 por
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka śmietany 12%
- pół pęczka posiekanego koperku
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kapustę pekińską pokroić na cienkie paski, ogórek pokroić na cienkie plasterki, a pora na półtalarki. Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną i koperkiem, doprawić do smaku. Pokrojone warzywa połączyć w misce, zalać sosem i dokładnie wymieszać. Można jeść od razu, ale jak się chwilę "przegryzie" to będzie lepsze.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5kZzIQLaIHLNpXwD_7Zd4PRXPodo1n9Wy4qLQCFbukFg6oz3DNKvtKWoBj0xe3oakZfoyVgC9i6nKxTclbJHeAdgB2a-QDQ8MYmNhEp_KjikqRDJQobUagCXyOV6kuy_b8yX27BTtitXE/s640/Tak%25C4%2599+sur%25C3%25B3wk%25C4%2599+to+ja+rozumiem.JPG)
Szykie, proste i smaczne. Uwielbiam tą sałatkę do obiadu.
OdpowiedzUsuń