marca 24, 2020

Surówka obiadowa

Surówka domowej roboty z porem - doskonała jako dodatek do obiadu mięsnego. Czy to białe, czy czerwone - będzie w sam raz!

Składniki na:
  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 1 por
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka śmietany 12%
  • pół pęczka posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: 
Kapustę pekińską pokroić na cienkie paski, ogórek pokroić na cienkie plasterki, a pora na półtalarki. Przygotować sos: majonez wymieszać ze śmietaną i koperkiem, doprawić do smaku. Pokrojone warzywa połączyć w misce, zalać sosem i dokładnie wymieszać. Można jeść od razu, ale jak się chwilę "przegryzie" to będzie lepsze.

1 komentarz:

Copyright © Mój Pasibrzuch , Blogger